Hoofdstuk 2: 5 redenen waarom contentmarketing niet zou lukken

why-content-marketing-fails-9-638

Contentmarketing lijkt verkozen tot het nieuwe goud. Social media is gewoon ‘social’, contentmarketing moet de boel activeren. Ook contentmarketing lijkt niet het nieuwe goud te zijn. Ik mag zelf lesgeven en veel presenteren op het gebied van content en tracht het publiek op te warmen voor het feit dat je wel moet.. boeien en binden. Contentmarketing moet voor binding zorgen en vooral voor een prettig emotioneel effect. Het is net als de ouderwetse reclame.

 

flatlineee

Flauwe verhalen

Met leeg advies, zoals “Vertel verhalen die het waard zijn te delen..” komen wij niet ver. Een verhaal is mooi, maar het achterliggende product, dienst, de organisatie of persoon moet uiteindelijk wel de meerwaarde gaan bieden. Een goed verhaal is de lokker, dan begint de levering, de beleving en de functionele productervaring. Enthousiast een verhaal de wereld in schieten is zekers van belang. Maar dit WOW-effect moet wel tot conversie leiden willen we hier iets van “marketing” aan plakken.

contentamrketingdails

Redenen waarom jouw contentmarketing niet lukt

De Wizard of Moz heeft met onderstaande presentatie vijf redenen op een rij gezet die weleens de reden kunnen zijn voor jouw contentmarketing falen,.

1. De korte funnel? Contentmarketing draait niet zomaar om het aanbieden van leuke content, het opvangen van kliks/leads en dan meteen de conversie naar sales. Het draait om het winnen van vertrouwen en het opbouwen van een echte relatie. Niet alleen dus mooie verhaaltjes, maar daadwerkelijke betrouwbare beloftes en leveringen!

2. Je beidt content aan, maar vergeet hier een relevante community omheen te bouwen. Er dienen fans, delers en meer leden aanwezig te zijn in een relevant netwerk. Zij dienen iets met jouw content of met de afzenders te hebben.

3. Content creatie is zeker een vitaal onderdeel van contentmarketing. Maar daar stopt het niet. Content verspreidt zichzelf niet zomaar. Vooral niet in het grote aanbod van content dat wij (in Nederland) dagelijkse aangeboden krijgen. Investeer vooral in het netwerk, de mensen en kanalen die de content viraal maken.

Lees verder in deze presentatie: 

 


Geef een reactie