Hoofdstuk 2: [Onderzoek] ‘Nederlanders delen 1 miljoen foto’s per dag!’ #engagingcontent

1085ww266730

Facebook, Instagram en Snapchat zitten er vol mee. Nederlanders zien de smartphone als een camera waar je mee kunt bellen. Bijna de helft van de Nederlanders met een mobiele telefoon (48%) gebruikt zijn of haar toestel vaker om foto’s te maken dan dat ze er daadwerkelijk mee bellen. Alle Nederlandse smartphone-gebruikers delen in totaal bijna 1 miljoen foto’s per dag met elkaar. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van LG Electronics*, naar aanleiding van de introductie van de modulaire smartphone LG G5 en Friends.

60% van de Nederlanders

Ruim 60% van de Nederlanders geeft aan ook niet meer zonder een goede camera op zijn of haar smartphone te kunnen. De 10,6 miljoen smartphone-bezitters in Nederland delen op jaarbasis 356.609.000 foto’s. Dit komt neer op een kleine miljoen foto’s die dagelijks door deze groep gedeeld worden, bijvoorbeeld via social media, WhatsApp of sms.

Klassiek bellen verdwijnt

Er vindt een grote verschuiving plaats waarbij de camera een belangrijke, zo niet de belangrijkste, functie van de smartphone wordt. Een kwart van de Nederlanders vindt dat een smartphone ook high-end videobeelden (zoals die van een videocamera of action camera) af moet kunnen spelen. Daarnaast is de smartphone een van de belangrijkste apparaten voor multimedia. Zo geeft 37% van de Nederlanders aan dat een mobiele telefoon de hoogste kwaliteit audio moet bieden. Dit alles gaat ten koste van het klassieke bellen. Ruim een kwart van de Nederlanders (28%) belt nog maar enkele keren per week en 9% belt zelfs nog maar enkele keren per maand. 1 op de 4 Nederlanders (26%) verwacht dan ook dat ‘gewoon’ bellen binnen nu en 10 jaar verdwijnt.

Bas Dekker, Commercieel Directeur LG Electronics Benelux:

Dit onderzoek laat zien dat de Nederlandse consument vraagt om een volgende stap in de technologie van de mobiele telefoon. Een goede camera op een smartphone is geen nice-to-have meer, maar een absolute must. Dit zie je ook heel duidelijk terug in de kwaliteit van de foto’s die mensen willen nemen. Met de modulaire LG G5 en de innovatieve camera-module hebben we een smartphone ontwikkeld die mensen de mogelijkheid biedt om altijd en overal op een intuïtieve manier de mooiste momenten te delen.

De LG G5, de eerste modulaire smartphone van LG, is vanaf 18 maart te bestellen via pre-order en wordt in deze periode met een gratis camera-module geleverd. Deze module is uitgerust met een cameragrip voor meer houvast en voorzien van fysieke knoppen; bijvoorbeeld om in te zoomen of om een foto of video te maken. Ook heeft deze module een extra interne batterij om nog meer foto’s en video’s te kunnen maken.